Boomer en corona

Het zijn barre tijden, deze tijden van corona. Je mag niks meer. Het enige voordeel is dat je ook niets meer hoeft. Want zo ongeveer alles wat je opgelegd kan worden en waar je geen zin in hebt, mag toch niet. Dat geeft een enorme rust. Bijna die van een ruwhouten kist.

Die kist of, wat mij betreft, het in vlammen opgaan, stel ik liever nog even uit. Maar, het moet gezegd, zó is er ook geen bal meer aan. Als babyboomer behoor ik tot de risicogroepen. De groepen waarvoor de beschermende maatregelen, zoals het samenscholingsverbod en het sluiten van kroegen, in de eerste plaats worden genomen. Toch ben ik er voor om het dagelijks leven weer enigszins te normaliseren. Dat kán gaan zorgen voor een opruiming onder mijn generatiegenoten. Met mijn hartproblemen maak ook ik een goede kans. Het zij zo.

Want dit is hélemaal niks. Die lockdown dreigt een eindeloos verhaal te gaan worden. Als er al een vaccin of zelfs maar een medicijn komt, dan gaat dat nog heel lang duren. Om tot dan een lockdown te handhaven, hoe intelligent ook, lijkt eigenlijk niet te doen. Niet alleen omdat dat een economische catastrofe gaat betekenen, die, als we de experts mogen geloven, zich ook nog eens direct vertaalt in een enorme gezondheidsschade. Maar omdat we dit zowiezo niet lang meer volhouden. Ook wij boomers en nóg ouderen niet, voor wie de maatregelen in eerste instantie zijn bedoeld. Waar de jongelui nog mogen hopen op een tijdelijke crisis en nog een heel leven daarna, daar heeft de boomer een heel ander perspectief. Zo lang heeft-ie niet meer. Om dan een deel van de rest van het leven in je hok te moeten blijven en niet meer uit te kunnen gaan… Mij niet gezien.

Misschien moeten we de luiken weer een beetje open zetten. Boomers en andere risicogroepen moeten misschien gewoon accepteren dat de behandelmogelijkheden voor hen beperkt zijn en dat ze, áls ze corona krijgen, vaak niet in het ziekenhuis of op de Intensive Care terecht kunnen. Ze kunnen altijd nog kiezen voor een zelfopgelegd, volledig isolement (zeker nóóit akkoord gaan met ideeën om ouderen gedwongen in hun huis te isoleren en uit de kroeg te verbannen – eufemistisch ‘beschermen’ genoemd).
Móchten boomers dan slachtoffer van het coronavirus worden, wat zoals bekend een afschuwelijke dood kan betekenen, dan zou het mooi zijn als ze kunnen beschikken over een pil. Een coronapil, zeg maar, die je verzekert van een niet al te vreselijke dood. Misschien dat boomers e.d. het dan eens kunnen zijn met een versoepeling van de lockdown. Toch?

[sc_embed_player autoplay=true fileurl=”https://boombabyboom.nl/wp-content/uploads/2012/12/Boom-Baby-Boom-kort.mp3″]

5 gedachten over “Boomer en corona

 1. Anja

  Ik dacht niet dat boomers zich ooit iets hebben aangetrokken van wat ‘mag’ en ‘niet mag’, behalve om zich daar tegen af te zetten. Ik zou zeggen: Maak je eigen boomer-paradijs!
  Ik weet niet wat je precies mist in je lockdown, maar als het contact is : Nodig mensen uit en ga leuke dingen met elkaar doen. Als het samen drinken is: begin een illegaal boomercafé, op je balkon, in het park, in iemands achtertuin. Je ‘mag’ zelfs 3 mensen uitnodigen bij je thuis: Met wat goeie muziek en de nodige flessen wijn wordt het vast heel gezellig. Desnoods laat je na een uur 3 anderen komen!
  En sowieso: Maak je testament en laat je geliefden weten wanneer je wilt dat je behandeling stopt: wel of geen dokter, ziekenhuis, intensive care, beademing.
  Wij boomers hebben toch altijd onze eigen zin gedaan?

  1. Boomer Bericht auteur

   Tja, ‘wij boomers hebben toch altijd onze eigen zin gedaan”. Dat wordt nog lastig zo’n eigen ‘boomer-paradijs’, met lege straten, gesloten failliete winkels en horeca, geen café- en restaurantbezoek meer, geen bioscoop of theater meer, geen dansavondjes meer, een ingestorte economie, enz, enz. Veel plezier.

 2. Pingback: Boomer bashen in tijden van corona | boombabyboom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *